Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" in Velp

De leukste kinderboerderij in de omgeving van Grave

Cliënten


De cliënten die werken op de kinderboerderij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ze wonen veelal in woningen van Dichterbij in Velp en omgeving. Daarnaast werken er ook cliënten die nog thuis wonen, en cliënten die een arbeidsverleden hebben en nu door allerlei omstandigheden in een arbeidsintegratietraject zitten. Voor hen is het vooral een leer/werkplek die mogelijk kan leiden tot een vervolgstap binnen de reguliere arbeidsmarkt.

Per dag zijn er tussen de 8 á 12 cliënten aan het werk met ondersteuning van begeleiders van Dichterbij.

Zij verzorgen onder andere de dieren. Eenieder heeft zijn eigen taken die passen bij hun mogelijkheden en interesses. In de praktijk komt dat neer op de verzorging van een of twee diersoorten en het onderhoud van de dierenverblijven.

Er wordt gewerkt naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid van de cliënt. Waar nodig controleert de begeleiding van afstand, geeft aanwijzingen, helpt, of ondersteunt de cliënt. Altijd uitgaand van de vraag en mogelijkheden van de cliënt.

Naast de directe verzorging van de dieren besteden we aandacht aan de omgeving zoals het onderhoud van de toegangswegen, hekwerken en gebouwen. Er is een kleine groentetuin en er wordt hout gezaagd. Er is sprake van een plezierige samenwerking met de vrijwilligers van de stichting Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. Door het buiten zijn, het contact met de natuur, de wisselende activiteiten per seizoen ervaren cliënten een gevoel van vrijheid, rust en ruimte, maar ook van verantwoordelijkheid voor hun taken.

Door de verkoop van boerderijproducten hebben de cliënten een goed contact met de naaste omgeving, de wandelaars en fietsers die de bosrijke omgeving komen bezoeken. De kinderen van de nabij gelegen bredeschool en het kinderdagverblijf komen met regelmaat een bezoek brengen aan het dierenverblijf en helpen dan mee met het voeren van de dieren.

Cliënten artikelen

Hieronder vindt u diverse artikelen over en door onze cliënten.

Interview met Bianca, Johnno en Gerdie
Ik ben Bianca, 19 jaar, werk al ruim 1 jaar op de kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. Ik werk 2 dagen in de week, de dinsdag en de donderdag. Ik verzorg de konijnen en cavia’s. Samen met Cindy verzorg ik het paard Nevita. Cindy en ik voeren samen Nevita en mesten samen de stal uit. lees verder……

Download het volledige artikel