Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" in Velp

De leukste kinderboerderij in de omgeving van Grave

Links


Hieronder vindt u belangrijke links naar diverse partners die onze ruimtes delen of die onze kinderboerderij mogelijk maken.

IVN Nederland

Zie voor nieuws over het belevingsbos en het Zwietenpad op de website van IVN afd. Grave. Klik hier voor meer informatie.

Belevingsbos Mariëndaal
Spelend de natuur beleven

IVN Grave heeft het spannende Belevingsbos Mariëndaal ingericht. Hierin kunnen kinderen meer dan alleen spelen. Ook of juist als ze al wat groter zijn zich uitleven en het bos en daarmee natuur beleven en ontdekken.
Het Belevingsbos ligt naast Kinderboerderij Buiten-"Gewoon". Vanaf de kinderboerderij leidt een Avonturenpad u naar het Belevingsbos.
Speelgelegenheden hier zijn onder andere een klimboom, het blotevoetenpad, klimtouwen, een klimnet, een waterpomp met waterspeelgoot, een zitkuil en hutten.
Inmiddels is er een flinke boomhut met klimwand gerealiseerd.
Een bezoek aan het bos is, ook voor kinderen, spannend, leuk.
Spelend in de natuur ontwikkelen kinderen hun lichaam en geest. Het maakt kinderen slimmer, creatiever, zelfverzekerder, sterker en fitter. Zodra kinderen in het Belevingsbos komen, gaan ze klimmen in de boom of het touw alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ze kijken zelf of de stam glad is en of een tak stevig genoeg is. Risico’s worden steeds beter ingeschat. Voor het blotevoetenpad gaan de schoenen echt uit.
Je ziet dat kinderen al doende steeds meer durven en steeds behendiger worden. Daarnaast geeft natuur ook rust in hun drukke wereld. En dan willen ze bijna niet meer weg uit het bos, omdat ze het zo fijn, leuk en spannend vinden.
Tegelijk leren ze ook de natuur kennen en waarderen. Verschillende bomen met hun bladeren en vruchten, paddenstoelen, dieren die in het bos leven worden door de kinderen zelf ontdekt. Dit zijn mooie ervaringen waar ze in hun latere leven vaak aan zullen terugdenken.
Het bos is voor iedereen vrij toegankelijk.

Zwietenpad Wandeling Landgoed Mariëndaal (2,6 km)

Mede omdat IVN Grave sinds september 2012 gehuisvest is bij de Kinderboerderij op Landgoed Mariëndaal in Velp hebben ze ervoor gekozen om in die omgeving een wandelroute te markeren.

Het pad is gemarkeerd met palen met een rode kop en een afbeelding van de voet van een monnik, deze geeft de looprichting aan.

Bij de kinderboerderij is tijdens de openingstijden een door Brabants landschap uitgegeven kaart op te halen. Op deze kaart staat naast de route, wat algemene informatie ook een QR-code. Met deze QR-code kunt u een uitgebreide folder downloaden waarin behalve de routebeschrijving ook gegevens over Landgoed Mariëndaal worden beschreven: ligging, historie, gebruik, eigendom en wat er zoal groeit en bloeit en rondkruipt in de omgeving van het wandelpad.

Kinderzwerfboek

Op onze kinderboerderij is een Zwerfboekenstation gevestigd in het Buitenhuis. Hier kun je een leesboek meenemen om te lezen en daarna doorgeven aan een ander of terugbrengen en weer een nieuwe meenemen. Klik hier voor meer informatie.

Dorpsraad Velp

Meer activiteiten in Velp kunt u bekijken via de website van Dorpsraad Velp. Klik hier voor meer informatie.